16 دی, 1394

شروع کار با سه میلیون تومان از انباری خانه

کارآفرین برتر در عرصه صنایع تبدیلی در آذربایجان شرقی گفت: نزدیک به ۲۰ نفر بصورت مستقیم و بیش از ۱۰۰ نفر نیز بصورت غیر مستقیم در حال فعالیت هستند و از این شغل بهره می برند و از کار خود به دلیل کارآفرینی راضی هستیم و فقط از مسئولان دولتی در خواست حمایت داریم.

علی اصغر دستیاری ضمن تقدیر و تشکر از شما به عنوان کارآفرین برتر در عرصه صنایع تبدیلی (تولید و بسته بندی ترشیجات)، لطفا بفرمائید قبلاً به چه کاری مشغول بودید و درآمد حاصل آن چقدر بوده است؟

قبل از اینکه این کار رو شروع کنم،مجبور شدم در سال ۵۸ بدلیل فوت پدرم ترک تحصیل کنم و تا ۱۳۷۰ به کار نجاری مشغول بودم و از درآمد مناسبی برخوردار بودم، ولی بدلیل اینکه سن کارگران نسبت به سن خوم بالاتر بود این حرفه را ترک و تعطیل کردم.

اکنون به چه کاری مشغول هستید و درآمد فعلی شما چقدر است ؟
از سال ۱۳۷۰ به بعد کار تولید ترشی و خیارشور را بصورت سنتی با همکاری همسر و فرزندانم از خانه شروع کردم و به دلیل اینکه این عرصه برای چندین نفر زمینه ایجاد اشتغال فراهم می کرد علاقمند به دریافت مجوز شدم تا اینکه توانستم در سال ۱۳۹۱ مجوز لازم را دریافت نمایم.
درآمد فعلی این عرصه نیز با توجه به اینکه حقوق کارکنان این کارگاه را کفاف میکند مناسب بوده و بیش از ۱۵۰ میلیون ریال ماهانه حقوق پرداخت می کنیم و خودمان نیز دیگر از رنج بی پولی در مضیقه نیستیم.

در حال حاضر به عنوان کارآفرین چند نفر در این مجموعه اشتغال آفرینی کردید؟
نزدیک به ۲۰ نفر بصورت مستقیم در این کارگاه مشغول به فعالیت بوده و بیش از ۱۰۰ نفر نیز بصورت غیر مستقیم در حال فعالیت هستند و از این شغل بهره می برند و از کار خود به دلیل کارآفرینی راضی هستیم.
برای مثال در نمایندگی مشهد ۱۰ نفر ، تهران ۱۰ نفر ،شیراز ۱۰ نفر، تبریز ۲۰ نفر و در هر نمایندگی ۷نفر کار میکنند.
همه افراد بیمه هستند. بعضی از افراد چون زحمتش بیشتر است بیشتر از قانون کار ۱ میلیون و بشیتر و خانم ها ۷۵۰ هزار تومان دریافت می کنند و صبحانه، نهار و سرویس نیز برای این عزیزان فراهم است.
زمان فعالیت کارکنان از ساعت ۸٫۵ تا ساعت ۵٫۵ بوده و در زمستان نیز به مدت ۳ ماه تا اول اردیبهشت کارگاه به دلیل پاره ای از مشکلات و نبود محصول تعطیل است و کارکنان در این مدت جهت گذران زندگی به بیمه بیکاری معرفی می گردند.

حجم تولید محصول شما روزانه و سالانه چقدر است؟
روزانه نزدیک به ۱۵۰۰ دبه و در سال بیش از هزار تن محصول کشاورزی از قبیل کرفس، خیار، کلم و سیر را فرآوری و تبدیل به ترشیجات می شود.

به کدامین بازارهای داخلی و خارجی صادرات محصول دارید؟
از طریق نمایندگی ها در اکثر استان های کشور از قبیل تهران،مشهدهشیراز،تبریز و … این محصول عرضه می شود و صادرات نیز بصورت غیر مستقیم از طریق تجار و بازرگانان داخلی صورت می گیرد.
ما اکثرا بازار داخلی کار میکنیم و کار بازارهای خارجی را واسطه ها انجام میدهند. اما اگر سرمایه ی در گردش ما زیاد باشد می توانیم شهرهای بیشتری را تغذیه کنیم.

با چه میزان سرمایه شروع به فعالیت کردید و اکنون از چه میزان سرمایه در گردش و ثابت برخوردار هستید؟
از سال ۱۳۷۱ این شغل را با ۳ میلیون تومان سرمایه شروع کردم و اکنون ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون سرمایه در گردش داریم. و سرمایه ثابت این مجموعه نیز با محاسبه دستگاه ها و کارگاه حدود ۱۰ میلیارد ریال است.
ولی اگر یک مقدار به ما کمک و حمایت شود می توانیم افراد بیشتری را به کار بگیریم.

مزیت توسعه این نوع کارگاه ها در عرصه صنایع تبیلی از نگاه شما کارآفرین چیست؟
توسعه این نوع مجموعه ها در عرصه صنایع تبدیلی باعث رونق بازار عرصه اقتصادومقامتی می شود. چرا که این دو عرصه مکمل یکدیگر هستند و به دلیل فرآوری محصول حاصله ی کشاورزان به ترشیجات و خشکبار، محصولی روی دست کشاورزان نمی ماند.
امتیازی دیگری که ایجاد این نوع کارگاه ها دارد محصول کشاورزی بازار داخلی، مخصوصا در تابستان که تره بار زیاد است زیرپا نمی ماند و با تبدیل و فرآوری آن، علاوه بر ایجاد کارآفرینی برای یک عده، خانواده های زیادی نیز از این سفره بهره مند می شوند.

اگر یک فردی بخواهد در این حرفه فعالیت کند چه مسیری را باید طی کند تا مانند شما کارآفرین باشد؟
اگر یک جوانی بخواهد از صفر شروع کند توصیه من این است که با نام خداوند شروع کند چون روزی دهنده بی منت است بعد از این اراده و پشت کار داشته باشد چون بزرگترین سرمایه پشت کار و توکل به خدا و اراده است و اگر با اراده شروع کند بقیه کارها خود به خود فراهم می شود.
در اصل اولش واقعیت خودمان از انباری خانه با تولید هزار دبه در سال شروع کردیم، در صورتی که امروز هرروز ۱۵۰۰ تا دبه تولید می کنیم.
اوایل فعالیت مان بنده در کنار همسر و بچه هایم تا ساعت ۲ شب کار می کردیم و بقیه فامیل نیز بعضی وقت ها به کمک مان می آمدند، بعدها با اجاره یک انباری توانستیم کم کم پیشرفت کنیم.
در اصل هر جوانی که اگر اراده داشته باشد برای کاردر این عرصه میتواند از خانه یا با اجاره یک کارگاه یا سوله ی ۱۵۰ متری شروع به فعالیت کند.

نقش بسیج سازندگی در این راستا چه بوده است ؟
در زمان تاسیس این کارگاه با دریافت ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی از بسیج سازندگی توانستیم کارگاه خود را تجهیز کنیم.
در اصل بسیج سازندگی در زمان بحران یاری گر ما بوده است و در این راستا از مسئولین بسیج سازندگی کمال سپاس و قدردانی را داریم.

چه خواسته ای از مسئولین امر در این عرصه دارید؟
برای تجهیز کارگاه خود با مشکل اعتبار روبرو هستیم و اگر مسئولین امر در این راستا ما را یاری نماید خواهیم توانست با خرید دیگ بخار و دستگاه های دیگر، کارکنان خود را از بلاتکلیفی به دلیل تعطیلی کارگاه به مدت سه ماه بخاطر نبود محصول فرآوری رهایی دهیم.
بنده توقع زیادی از مسئولین امر ندارم،ولی با اختصاص ۲۰ میلیون تومان برای هر نفر، می توانم برای ۵۰ نفر بصورت مسقیم در این مجموعه اشتغال زایی کنم.
در مجموع اگر ۱ میلیارد تومان به این مجموعه در قالب تسهیلات کم بهره کمک شود می توانیم هم خط مربا و هم خط بسته بندی پنیر و سایر ترشیجات را در این مجموعه با توجه به ظرفیت خالی کارگاه راه اندازی کنیم، در این راستا دست کم برای ۵۰ نفر بصورت مستقیم اشتغالزایی میشود.

مشکلاتی که در این مسیر با آن روبرو هستید چیست ؟
ما از مسئولین عاجزانه خواهشمندیم وقتی یک نفر دنبال توسعه کاری میرود سنگ اندازی نکنند برای او و هرچه از دستشان بر می آید خدمت کنند.
اینجا در واقع مال افرادی هست که عضو کوچکی از خانواده ایرانی هستند.
ما وقتی الان می خواهیم برویم مجوز زیتون بگیریم نمی دهند، دلیل آنها نیز این است که چون کارخانه های بزرگ قبول نمی کنند.
این کاملا غیر منطقی است که به دلیل داشتن هوای یک کارخانه از توسعه کارگاه های دیگر جلوگیری و سنگ اندازی شود.
درحالیکه کارخانه های بزرگ امروزی از همان کارگاه های کوچک رشد کرده و توسعه یافته اند. اگر اینجا خط تولید زیتون راه اندازی شود برای ۱۰ نفر یا بیشتر کارآفرینی میشود.
در این راستا مسئولان آقایی کنند توجهی به ما داشته باشند.
معاونت غذا و داروی آذربایجان شرقی با ما مخالفت می کنند می گویند چون در حد کارگاه هستید و کارخانه بزرگ نیستید مجوز نمی دهنیم.
در واقع این مجوز برای من نیست برای افرادی هست که از این جا نان می برند ما مجبوراً برج ۱۱،۱۲ و فرودین ماه را تعطیل و ۲۰ نفر تعدیل نیرو می کنیم اگر مجوز زیتون ندهند.

آیا محصولات تولیدی این کارگاه از مجوز استاندارد و بهداشتی برخوردار هستند؟
ما سیب سلامت را گرفتیم در آذربایجان شرقی مجوز استاندارد از جهاد کشاورزی را نیز اخذ نمودیم.

آیا در نمایشگاه ها ی فصلی اقتصادمقاومتی شرکت داشتید؟ این نوع نمایشگاه را چگونه ارزیابی می کنید؟
به لطف بسیج سازندگی تقریبا سه بار در نمایشگاه های فصلی اقتصادمقاومتی شرکت کردیم و راضی هستیم چرا که نسبت به جذب مخاطب بسیج سازندگی یاری گر ما بوده است.

چه خواسته ای از مسئولین بسیج سازندگی دارید؟
اگر از نظر مالی بتوانند ما را یاری کنند قدردان بسیج خواهیم بود و تا امروز هر چه داریم به برکت وجود بسیج است.
اگر در اخذ این مجوزها عنایت کنند ما راهنمایی کنند معرفی بدهند برای معاونت غذا و دارو، قدردان محبت های آنها در حق ما خواهیم بود.
در این صورت برای ما خیلی بهتر خواهد شد وغیر این صورت سه ماه مجبوریم در سال تعطیل کنیم.
در این صورت است که کارگاه به کارخانه تبدیل می شود. الان مثلا در ابتدا کارخانه های شکلات کارگاه کوچک شیرینی پزی داشتند ولی الان به لطف خدا کارخانه بزرگ دارند که ۳۵۰۰ نفر در آنجا کار میکنند و از آن کارخانه برای خانواده هایشان نان می برند در حالی که قبلا کارگاه های کوچکی مثل ما بودند.
در پایان از لطف حضرتعالی و بسیج در راستای انعکاس مشکلات و خواسته های ما به گوش مسئولین تشکر و قدردانی می کنیم.

منبع : بسیج سازندگی

بدون دیدگاه

نظرات بینندگان

نظرات بینندگان

پر کردن قسمت ستاره الزامی میباشد.